A TARTÓS SZŐRTELENÍTÉS MENTE

1. FELVESSZÜK A KAPCSOLATOT

Amikor bejelentkezel hozzám telefonon, vagy
e-mailben, beszélgetésünk során kérdéseim segítségével felmérem, hogy mely testrészed szőrtelenítését szeretnéd, eddig milyen szőrtelenítő módszert alkalmaztál és lehet, hogy azt is megkérdezem, miért csak most hívtál fel? 

2. TÁJÉKOZTATLAK A KEZELÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓKRÓL

Az első kezelés előtt szóban és írásban tájékoztatlak arról, hogy mi fog történni, ismertetem az esetleges kizáró okokat, elmondom Neked a kezelés menetét és megbeszéljük a várható eredményt.

Mindent nagyon precízen, érthetően elmagyarázok, kérdéseidre szívesen válaszolok.

Kapcsolat

2. TÁJÉKOZTATLAK A KEZELÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓKRÓL

Az első kezelés előtt szóban és írásban tájékoztatlak arról, hogy mi fog történni, ismertetem az esetleges kizáró okokat, elmondom Neked a kezelés menetét és megbeszéljük a várható eredményt.

Mindent nagyon precízen, érthetően elmagyarázok, kérdéseidre szívesen válaszolok.

Kapcsolat

Gyakori kérdések

Fájdalmas a szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés nem teljesen fájdalommentes. Az, hogy ebből ki mit érez, egyénenként változó, a legtöbb ember számára csak minimális kellemetlenséggel jár a kezelés. A rémhíreket eloszlatja a bőrpróba, ami az első kezelés előtt történik.
Az epiláláshoz, és gyantántázáshoz képest nyugodtan lehet mondani, hogy fájdalommentes.
Az IPL szőrtelenítés során még a legérzékenyebb bőrűek is csak egy apró csípést érezhetnek a kezelt felületen és azt is csak a villanás erejéig.
Ráadásul az E-light szőrtelenítés intenzitása az érzékenység szerint állítható.

Miért az E-light villanófény technikás szőrtelenítés a megfelelő?

A különböző szőrtelenítő eljárások más-más eredményt nyújtanak.

A legtöbbjük általában csak rövid ideig garantálja a sima bőrt.

Az E-light technológia, – amennyiben a kezeléssorozatot végig csinálja a vendég, és az ismétlő/emlékeztető kezelést sem hagyja ki, – hosszantartó szőrtelen eredményt adhat, azt figyelembe véve, hogy végleges hatású módszer jelenleg nincs.

Milyen terület kezelhető, és kinek?

Kezelhető a test teljes felülete.

A kizáró okok között nem szerepel más testrész, csak a szemöldök környéke, a szem épségének megőrzése szempontjából.

A kezelést férfiaknál is lehet alkalmazni. Gyakori a mellkas, hát, váll, arc, tarkó kezelés. Az erős szőrzet miatt előfordulhat, hogy több kezelésre van szükség.

Nőknél minden testrész kezelése jellemzően népszerű.

Hány éves kortól lehet a lézeres szőrtelenítést elvégezni?

18 éves kor alatt szülői beleegyezés szükséges a kezeléshez.

Elvégezhető-e a lézeres szőrtelenítés, ha a szőrnövekedést hormonzavar okozza?

Hormonzavar esetén is elvégezhető a végleges szőrtelenítés.

Ha hormonzavar miatt megerősödött szőrszálait szeretné eltüntetni, akkor is hatásos a lézeres kezelés, de valószínűleg több alkalommal kell megjelenni a kezelésen.

Okoz-e bőrrákot?

Egyetlen tudományos kutatás sem igazolta, hogy a lézeres szőrtelenítés növelné a bőrrák kockázatát, ugyanis a bőrrák nem a lézer bőrrel történő érintkezésétől alakul ki.

A benőtt szőrszálakra megoldást jelent a végleges szőrtelenítés?

A benövésre hajlamos szőrszálakra nagyszerű megoldást jelent a lézeres szőrtelenítés, hiszen az így kezelt szőrszál már nem nő ki újra.

Alkalmazható-e nyáron a kezelés?

A lézeres szőrtelenítés egy olyan kezeléssorozat, amiben a kezelések között 4-8 hétnek kell eltelnie, általában 1-2 alkalommal fogsz igazán napsütéses időben jönni! Természetesen kezelés előtt és után 1 héten át nem ajánlatos a napozás, a szoláriumozás.

Kezelések előtt mi a teendő?

Közvetlenül a kezelések előtt nem mindegy, hogy milyen hosszúságú a szőrszál. Akkor a megfelelő, ha pár milliméteres, de még nem fekszik el a bőrön. Kezelés előtt csak a borotválás az ideális megoldás, mert más módszerek eltüntetik, kitépik a szőrtüszőt. Az eredményes kezeléshez szükséges a szőrszál jelenléte.

És kezelések között mit lehet tenni?

A szőrtelenítő kezeléssorozat alatt csak borotva használható, hiszen a gyanta/epilátor gyökerestül eltávolítja a szőrtüszőből a szőrszálat, így nem lesz mi lejuttassa a villanófényt a szőr ún. festékraktárába, amire a fény éppen hatna, ezáltal hatástalanná teszi a kezelést. A szőrtelenítő krém pedig azért nem ajánlott, mert a benne lévő kemikáliák akár allergiás reakciókat is okozhatnak.

Mennyi ideig tart a kezelés? Hány alkalom szükséges?

Alkalmanként a kezelés időtartama a kezelni kívánt testrész méretétől, esetleg a szőr sűrűségétől függ. Már 1-2 alkalom után nagyon jelentős eredmény tapasztalható, de nem lehet teljes eredményt várni.

A fény csak az aktív szakaszban lévő szőrtüszőkben képes végleges hatást kifejteni. Mivel az egyszerre aktív szakaszban lévő szőrtüszők aránya a nyugvó szakaszban lévőkhöz képest és az aktív és nyugvó szakasz hossza testtájanként eltérő ezért a lehető leghatásosabb kezelések végzéséhez testtájanként eltérő számú és időközű kezelést kell elvégeznünk.

Átlagosan elmondható, hogy a kívánt eredmények eléréséhez kb. 4-10 kezelés szükséges 4-6 hetes időközönként, de bőrtípustól és a szőrzet erősségétől függően előfordulhat, hogy elegendő a 3-4 kezelés is három-négy hetes időközönként.